Ukupno 6 hotela u ovoj zemlji

sa cenom od 103

Regije


Srbija - Zimovanje 2022

Najveći deo naše zemlje zauzimaju planine, od Fruške gore na severu, pa sve do Makedonije, Crne gore i Albanije. Na planinama možete uživati bilo koje godišnje doba da je, jer su one pravi izbor ukoliko volite duga pešačenja i planinarenja, vožnju biciklom, skijanje.

SRBIJA

KOPAONIK

Kopaonik, poznat kao “Krov Srbije”, najveći je planinski masiv u Srbiji i broj jedan zimska turistička destinacija, posećena i leti.

U svom najvišem delu Kopaonik je nalik na kuću ravnog krova te se taj deo naziva Ravni Kopaonik.

Na prostoru Ravnog Kopaonka na nadmorskoj visini od oko 1780 m smestilo se samo središte njegovog turističkog centra. Najveći smeštajni kapaciteti, među kojima su brojni hotela, apartmani, vile, odmarališta, planinarski domovi, nalaze se u tom delu...


STARA PLANINA

Stara planina, visokoplaninski masiv, spada u grupu venačnih planina. Glavni venac dugačak je oko 550 kilometara, i proteže se od Zaječara do Crnog mora. Deo ovog venca označava i prirodnu granicu između Srbije i Bugarske. Stara planina nosi i drugo ime - Balkan, po kome je i celo Balkansko poluostrvo dobilo naziv. Gotovo pet meseci godišnje ova srpska lepotica nalazi se pod snegom. Nadmorska visina na kojoj se prostire, od 1.100 i 1.900 m, ima odličan potencija za izgradnju dugih staza...ZLATIBOR

Zlatibor je, po mnogima, najlepša planina Srbije. Ova blago zatalasana visoravan prostire se na 1000 kvadratnih kilometara, na prosečnoj nadmorskoj visini od 1000 m. Izuzetna lepota, prijatna lekovita klima, prostrani proplanci i bujni pašnjaci, čine samo deo idiličnog, tipično zlatiborskog pejsaža. Zlatibor je takodje poznati turistički centar koji ima stogodišnju tradiciju a ime je dobio po zlatnim borovima koji su kao prirodna retkost pod zaštitom.

To je jedinstven lokalitet, nad...


Takođe, planine su prava riznica zdrave hrane, biljki, planinskih potočića, rečica i jezera u kojima se možete okupati. Izbor je zaista širok, ideja ima na pretek, a na vama je da ih realizujete u zavisnosti od vaših želja. Turistički potencijal planinskog turizma je svake godine sve izraženiji, mada se mora priznati da je Srbija zemlja bogata neiskorišćenim kapacitetima za skijanje. Ukoliko se to promeni, a ima indicija da hoće, i zimovanje u Srbiji će dobiti na još većem značaju. Šta se posebno izdvaja na zimovanju u Srbiji? Ukoliko se odlučite da svoj zimski ili letnji odmor provedete u Srbiji nećete pogrešiti. Srbija je bogata planinama, a tradicionalno srpsko gostoprimstvo ostaće vam u lepom sećanju. Skijanje u Srbiji je veoma popularno, i zanimacija po kojoj ćete pamtiti zimovanje u Srbiji. Posebno su ski staze pogodne za skijaše – početnike. Neka od glavnih skijališta nalaze se na Kopaoniku, Staroj planini, Zlatiboru, Zlataru, Tari. Ako ste registrovani skijaš, moćićete da uživate i u drugim brojnim aktivnostima, kao što je spust sankama ili vožnja sankama kroz predivne krajolike Srbije. Srbija je veoma pogodna za sve vrste skijanja i snoubordinga. I za početnike, ali i za sve one koji žele da nauče osnove skijanja, postoje planine i skijališta koja im možda više “leže”. Takve planine su Divčibare, Goč, Zlatibor. Nešto više planine poput kopaonika i Stare planine predstavljaju pravi izazov za iskusnije bordere i skijaše. Posle mnogo godina, ulaganja i odricanja, Srbija ponovo ima značajnu ulogu u planinskom turizmu. Izgradnjom novih staza, odmarališta, topova i ski liftova uslovi su neuporedivo poboljšani. Postoje planovi za izgradnju novih skijališta i ski staza, a takođe se radi i na poboljšanju infrastrukture u mnogim planinskim centrima. U našoj bogatoj ponudi pronaćićete veliki broj hotela i apartmana koji će zadovoljiti sve vaše zahteve.