Ukupno 0 hotela u ovoj zemlji

bez definisanih cena

Regije


Francuska

Francuska je najveća zemlja zapadne Evrope. Svojim obalama izlazi na Lamanš, Mediteran i Atlanski okean. Broj stanovnika 60.424.000. Najveći gradovi, pored Pariza, su Lion, Bordo, Nica. Valuta je Euro.

Francuska je turistička velesila u Evropi. Najznačajniji turistički centar je Pariz, ali pored njega, poznati centri su na Azurnoj obali Nica, Kan, Monte Karlo, a zatim i skijaški centri: Tri doline, Šamoni, Valoar i mnogi drugi.

LES 2 ALPES

LES 2 ALPES

Ovo vrhunsko skijalište ima apsolutnu garanciju snega. Na nadmorskoj visini od 1650-3560 m nalazi se ukupno 220 km povezanih staza (44 km crnih, 78 km crvenih, 78 km plavih). Ukupno 3 gondole, 3 kabinske žičare, 25 sedežnica, 20 vučnica, 1 planinski voz, veliki snowpark. Mesto nudi puno shopping mogućnosti, restorana, barova, diskoteka, u kojima zabave traju svaku večer do ranih jutarnjih sati. Cene su nešto niže u poredjenju sa Val Thorensom i sličnim skijalištima.

Iz mesta kreće...


SERRE CHEVALIER

SERRE CHEVALIER

SER ŠEVALIJE - Dolina Serre Chevalier Briancon je deo najvećeg skijaškog područja u južnim francuskim Alpama sa 410 hektara staza i poznatim arišnim šumama. Tri autentična planinska sela povezuju se s gradom Briancon. Odlični snežni uslovi, puno sunca i čist vazduh.

Serre Chevalier ima 250 km staza na visinama izmedu 1.200 i 2.830 metara. Skijaško podrucje Serre Chevalier jedno je od 10 najvećih u Evropi i peto u Francuskoj:

- 63 ski lifta (2 žicare, 5 gondola, 21 sedežnica, 32...


TIGNES

TIGNES

Tignes - čine tri naselja Lavachet, Le Lac i Val Claret na kraju doline ispod glecera Grande Motte koji se uzdize do 3.456 m/nv. Sva tri mesta su međusobno povezana besplatnim autobusom, dok su na skijama dostupne gotovo sve tačke tih naselja. Najpopularnije naselje je Val Claret, koje se nalazi odmah uz podzemnu železnicu i predstavlja idealno polazište za skijanje prema svim stranama. Bilo gde da ste smešteni u Tignesu staze su Vam jako blizu i nećete osećati nikakav napor da dođete...


VAL THORENS

VAL THORENS

Val Torens je jedno od najprestižnijih skijališta u Francuskoj, naselje koje se nalazi na 2,300m n/v što ga čini najvišim skijalištem u Evropi. Prvi je na svetu po dužini staza kojih ima preko 600 km a ski sezona traje od novembra do maja. Tri doline - Val Thorens, Courchevel i Meribel pravi su raj za skijaše, sa preko 600 km ski staza koje opslužuje 200 ski liftova (1300 do 3250 m n/m) i povezuju ukupno 25 planinskih vrhova, zajedno sa 6 glečera preko na 3,000 m n/v. Skijaški dan...


VARS

VARS

Vars zajedno sa Risoulom (Foret Blanche), sa 180km ski staza predstavlja najveće skijaško područje u južnom delu francuskih Alpa (Hautes Alpe). Skijalište je vrhom Pic de Chabrières (2750m) podeljeno na 2 dela. Ovaj deo krasi bujna vegetacija, vrlo neobicno za alpska skijališta niske nadmorske visine. Centar karakteriše preko 300 sunčanih dana godišnje, a položaj i veličina planinskog masiva osigurava dovoljno snega u zimskim mesecima.

Ukupna dužina staza od 180 km rasporedjena je...