Ukupno 0 hotela u ovoj zemlji

bez definisanih cena

Regije


Španija 2022 - Kosta Dorada i Majorka

Španija, zemlja strasti, flamenka, toreadora, Pikasa, Gaudija, Servantesa, Dalija, gitare, festivala, fudbala, sunca, zlatnih plaža... Nalazi se na jugozapadu Evrope i zauzima veći deo Pirinejskog poluostrva. Deo Španije čine i dva arhipelaga u Sredozemnom moru, Balearska ostrva u Atlantskom okeanu, Kanarska ostrva.

Graniči se sa Portugalom na zapadu i Francuskom i Andorom na severoistoku. Na jugu i istoku izlazi na Sredozemno more, a na severu i severozapadu na Atlantski okean.

Španija ima preko 43 miliona stanovnika, od cega preko 3 miliona živi u Madridu, glavnom gradu. Jedna je od najposećenijih i najprivlačnijih destinacija na svetu, ono što privlači turiste su spomenici izuzetne istorijske i umetničke vrednosti, prirodne lepote, specifičan španski temperament i gostoljubivost domaćina.

Španija ima jednu veliku tradiciju dobre, jednostavne domaće kuhinje, koristeći lokalne proizvode. Španiju karakterišu kratke i blage zime i topla i suva leta.

Najpoznatiji turisticki centri, odnosno regije Španije su Kosta Brava, Kosta Dorada, Kosta del Sol, Kosta de la Luz, Andaluzija, Balearska i Kanarska ostrva, Kosta Verde, kontinentalni deo zemlje i drugi.

Kosta Brava


Kosta Dorada

CAMBRILS

Cambrils j jedno od najpopularnijih mesta za odmor na Kosta Doradi. Preporucuje se ljudima koji zele da uzivaju u mirnom odmoru. Veoma je popularan kod Španaca i porodica sa malom decom.

Od Bareslone je udaljen oko 100km, i u neposrednoj blizini Saloua.


LA PINEDA

Ovo malo letovalište čini takreci celinu sa mestima Cambrills i Salou. Idealno je za porodice i miran odmor, i odlikuju ga lepe peščane plaže.


SALOU

Salou je poznato letovalište i turistički centar u Kataloniji. Od Taragone je udaljen 10km, na obali Daurada, i 100 km od Barselone. Pored mnoštva plaža i šetališta, jedna od glavnih atrakcija ovoga mesta jeste poznati tematski park Port Aventura kompleks.

Nekada davno ovo mesto je služilo kao luka za Grke i Rimljane.

Godine 1865. počela je sa radom železnička stanica, otvaranje novog doba razvoja koje je sledećih 100 godina dovelo u ovo mesto u turistički bum i prosperitet. Sada...Majorka


CALA MAYOR

Cala Mayor predstavlja rezidencijalno predgrađe glavnog grada Palme, i nalazi se duž južne obale Majorke.

Plaža je peščana, zaklonjena, u delu za kupanje, brodovima nije dozvoljen pristup. Ima mnogo restorana, barova, i drugih zabavnih atrakcija.

Ovde se nalazi Marivent palata, letnja rezidencija španske kraljevske porodice.CAN PASTILLA

Kan Pastilja je turističko mesto u zalivu Palma. Jedno je od najstarijih letovališta na ostrvu, nekada je bio ribarsko selo. Nalazi se izmedu Arenala i Maravelesa, sa promenadom dugom 11km.

Od glavnog grada Palme i aerodroma je udaljen oko 2km. Plaža je peščana i široka, sa velikim izborom sportskih aktivnosti. U neposrednoj blizini se nalazi Palma Akvarijum. Ovaj mali gradić ima luku, a popularan je među britanskim turistima.


EL ARENAL

Nalazi se duž centralnog dela južne obale, a na istočnom kraju 6 km duge plaže Palma. Od glavnog grada Palma de Majorka je udaljen 10 km, a od aerodroma 5 km. Tipičan grad sa uskim ulicama, sa bogatim zabavnim i noćnim životom, ima puno restorana, barova i diskoteka. Ovaj grad je dosta popularan među nemačkim turistima, pa i odiše nekim posebnim nemačkim duhom. U blizini se nalazi jedan od najvećih vodenih parkova na Majorci, Aqualand El Arenal.


MAGALLUF

Magaluf je izuzetno popularan među mladima, zbog bogatog noćnog života. Naročito je popularan među Britancima. Nalazi se u jugozapadnom delu ostrva, na zapadnom kraju velikog zaliva Palma.

Od glavnog grada Palme i aerodroma je udaljen oko 20 min vožnje. Plaža je peščana i široka, sa promenadom. U ulici Punta Ballena se nalaze brojni klubovi i barovi gde nastupaju di-džejevi.

U Magalufu se nalazi i najveći klub na ostrvu, BCM, u kome nastupaju najpoznatiji svetski di-džejevi. U...PAGUERA

Nalazi se u opštini Kalvia, u jugozapadnom delu ostrva. Od grada Palme je udaljena oko 30 min vožnje. Popularno među nemackim turistima.

Ima tri plaže Palmira, Tora i Romana, koje su povezane promenadom.

Iza promenade se nalazi ulica, gde su restorani, barovi, prodavnice...


PALMANOVA

Ovo letovalište se nalazi na jugozapadnoj obali Majorke, u opštini Kalvia. Od glavnog grada Palme je udaljen oko 20 min vožnje. Palma Nova ima tri peščane plaže Caregador, Palama Nova i Son Maties, koje imaju plavu zastavicu.

Ima dosta restorana, barova, prodavnica. Popularno je medu španskim i britanskim turistima. U blizini se nalaze i mnoge atrakcije kao što su Akva park, Marineland, šou Pirati, Katmandu park, golf teren Fantasia.PLAYA DE PALMA

Nalazi se na južnoj strani ostrva, između Kan Pastilje na zapadu, i Arenala na istoku.

Ovo letovalište je veoma popularno među mladim Nemcima, ima puno restorana, barova, diskoteka, prodavnica...

Plaža je peščana i široka, sa velikim izborom sportskih aktivnosti. U blizini se nalazi jedan od najvećih vodenih parkova na Majorci, Aqualand El Arenal.SANTA PONSA

Ovo poznato turističko letovalište se nalazi u jugo-zapadnom delu Majorke, u opštini Kalvia. Od Palma de Majorke je udaljen 20 km. Plaža je peščana sa velikim brojem sportskih aktivnosti.

Pored plaže se nalazi zaštićeno šumsko područje, sa mnogo ptica. Gradić ima malu marinu, restorane, barove, tri golf terena.

Santa Ponsa je popularna među parovima i porodicama sa malom decom.


Kosta Brava