Ukupno 0 hotela u ovoj zemlji

bez definisanih cena

Regije


Hrvatska

Republika bivše Jugoslavije, nezavisnost proglasila 1991. god. Nalazi se na jugoistoku Evrope, a na zapadu ima izlaz na Jadransko more. Broj stanovnika 4.496.000. Glavni grad je Zagreb, a veći gradovi su Rijeka, Osijek, Spli. Valuta je Kuna.

Turizam je značajna privredna grana Hrvatske. Poznati turistički centri su Istra sa gradovima Poreč i Umag, kao i Dalmacija sa gradovima Split i Makarska.

Posebna turistička znamenist je grad Dubrovnik, koji je pod zaštitom UNESCO-a.

ISTRA I KVARNER

OPATIJA

Ovde su austro-ugarski plemići još u 19.veku izgradili prostrane vile i provodili svoje zime zbog izrazito blage mediteranske klime. I danas, kroz stilove gradnje opatijskih vila, oseća se nasledstvo životnog stila plemića iz doba austro-ugarske monarhije. Danas su te vile pretvorene u hotele uz poznato opatijsko šetalište Lungomare u dužini od 11 kilometara uz more. Negovani parkovi sa prekrasnim primercima autohtonog bilja, prekrivaju veliko područje gradova Opatijske rivijere....


POREČ

POREČ je idealan za aktivan odmor sa preko 70 vrsta sportova na moru i kopnu.


PULA

3000 godina staru PULU obeležavaju njene kulturno-istorijske vrednosti među kojima treba istaknuti pulsku arenu, amfiteatar koji je u prošlosti izgrađen za održavanje gladijatorskih igara kao i brojne ostatke i spomenike iz rimskog doba.


RABAC

RABAC je turistički centar i luka na jugoistočnoj obali Istre, smeštena u zalivu nadomak Labina. Zaliv sa lepom šljunkovitom plažom, okružuje bujna vegetacija, a samo naselje poznato je po kvalitetnoj turističkog ponudi.


SELCE

Selce, gradić u živopisnoj uvali nadomak Crikvenice, najjužnije je mesto Crikveničke rivijere. Zaokružena urbana celina s karakterističnom arhitekturom malog primorskog letovališta - šetališta, uređene plaže, restorani, kafići, pizzerije, poslastičarnice, suvenirnice, galerije i luksuzne prodavnice – čine Selce bliskim svakome gostu željnom ugodnog i, istovremeno, zabavnog letovanja.Blaga klima omogućuje boravak u svim godišnjim dobima, zbog čega je Selce poznato i kao...


UMAG

UMAG nosi titulu sportskog centra zbog organizacije teniskih priredbi i ATP turnira.


JADRANSKA OSTRVA

HVAR

Ostrvo Hvar, najsunčanije ostrvo u Hrvatskoj koje je omiljeno odredište poznatih iz celog sveta zbog njegove autentičnosti, očuvane prirode, mirnih zaliva, čistog mora i dobre gastronomske ponude i zabave. Kroz istoriju su izgrađene brojne crkve, palate i vile, a sačuvana je i vinogradarska tradicija, uzgajanje maslina i polja lavande.