Ukupno 89 hotela u ovoj zemlji

sa cenom od 459

Regije


Egipat 2022 - Letovanje

Šta sve treba da znate pre putovanja u Egipat?
U severnoj Africi, između Crvenog i Sredozemnog mora nalazi se Egipat. U Egiptu na delu možemo da primetimo kontrast između doline delte Nila i Sahare.


Egipat se prostire na površini od 1 010 408 km2 ,a ukupan broj stanovnika je 96 422 800. Prestonica Arapske Republike Egipat je Kairo, koji po poslednjem popisu broji 9 500 000 stanovnika. Službeni jezik je arapski, mada se većina stanovnika dobro služi i ruskim i engleskim jezikom. Sinonim za bogatu, burnu i dugačku istoriju jeste Egipat. Tu pre svega mislimo na faraonski period. Ujedinjenjem Gornjeg i Donjeg Egipta oko 3000 godine p.n.e. Egipat je postao jedinstvena država. Iz tog perioda ostale su velelepne piramide u Gizi,Dolina kraljeva, i hramovi u Luksoru, Karnaku, Abi Simb, ali i mnogi drugi. Nakon smrti Kleopatre 30 godine p.n.e. Egipat je prvo postao deo Rimskog, a zatim i Vizantijskog carstva. Sa najezdom Arapa u VII veku, došao i je i islam, a arapski jezik se proširio po celoj državi.VIŠE O EGIPTU pročitajte klikom na ovaj linkHurgada

El Gouna

El Gouna predstavlja moderno letovalište na obali Crvenog mora, u blizini Hurgade. Izgrađena je uz obalu i na malim ostrvima, a poznata je po svojim lagunama, koralnim grebenima i peščanim plažama. Duga i široka plaža Mangroovy, popularna je među kajt surferima. Poznata marina ove regije je Abu Tig, i pored usidrenih luksuznih jahti, poseduje brojne restorane i barove. U centru mesta koje se zove Tamr Henna, nalaze se različite prodavnice i kafići, a kroz centar voze manji otvoreni...


Hurgada

Hurgada predstavlja biser egipatske obale, zbog bogatstva biljnog i životinjskog sveta pa su turisti koji iz godine u godinu u sve većem broju posećuju ovo prelepo letovalište na Crvenom moru sa razlogom nadenuli naziv “more sa sedam boja”

Za odlazak do poznatog letovališta birajte neki od termina direktnim čarter letom turističke agencije PONTE TRAVEL ( jun-oktobar) ili direktnu redovnu liniju(novembar-maj).

Pribavljanje vize je veoma jednostavno. Po sletanju aviona na aerodrom u...


Makadi Bay

Makadi Bay, nalazi se u istoienom zalivu i oko 35 km južno od Hurgade. Naselje je okruženo peščanom plažom dugom 4 km. Privlači veliki broj turista ali i one koji ovde dolaze zbog ronjenja.Marsa Alam


SHARM EL SHEIKH


Za istoriju Egipta

značajan je i pokušaj velikog francuskog vojskovođe Napoleona da kolonizuje ovu severno-afričku državu. U tom pokušaju je zaustavljen, međutim, ostaće upamćen da je tada organizovao i čuvenu naučnu ekspediciju koja je imala za cilj popis svih kulturno-istorijskih znamenitosti u državi. Krajem XIX veka Velika Britanija okupira Egipat i na tom tlu ostaje sve do 1953. godine kada je Egipat zvanično postao nezavisna država.

Istorija Egipta

Pravi sinonim za bogatu, burnu i dugačku istoriju jeste Egipat. Tu pre svega mislimo na faraonski period. Ujedinjenjem Gornjeg i Donjeg Egipta oko 3000 godine p.n.e. Egipat je postao jedinstvena država. Iz tog perioda ostale su velelepne piramide u Gizi, Dolina kraljica, Dolina kraljeva, i hramovi u Luksoru, Karnaku, Abi Simb, ali i mnogi drugi.

Nakon smrti Kleopatre 30 godine p.n.e. Egipat je prvo postao deo Rimskog, a zatim i Vizantijskog carstva. Sa najezdom Arapa u VII veku, došao i je i islam, a arapski jezik se proširio po celoj državi. Sultan Selim II osvaja u XVI veku Egipat. Za istoriju Egipta značajan je i pokušaj velikog francuskog vojiskovođe Napoleona da kolonizuje ovu severno-afričku državu. U tom pokušaju je zaustavljen, međutim, ostaće upamćen da je tada organizovao i čuvenu naučnu ekspediciju  koja je imala za cilj popis svih kulturno-istorijskih znamenitosti u državi. Krajem XIX veka Velika Britanija okupira Egipat i na tom tlu ostaje sve do 1953. godine kada je Egipat zvanično postao nezavisna država.

Klima u Egiptu

Za Egipat možemo reći da ima veoma raznoliku klimu, pa je i letovanje u Egiptu veoma primamljivo. Nalazi se između Crvenog i Sredozemnog mora, Sahare i Arapske pustinje, a od juga do severa protiče Nil koja je i najduža reka – 6.695 km.

Zato i ne treba da čude reči istoričara Herodota da je Egipat dar Nila.

Od aprila do oktobra je izuzetno toplo, s tim što je avgust najtopliji mesec u godini. Od novembra di do marta je hladnije, da bi od marta opet postojao značajan rast temperature.

Egipat leto 2020 - plaže

Većina hotela ima svoje plaže o kojima su dužni da se lično brinu. Plaže su peščane, mada ima i onih sa koralnim grebanima.